Pečenáče z kapra

Ingredience

1000 g kapra, sůl, hladkou mouku, 2 vejce, strouhanku, olej na smažení, 400 ml octa, 400 ml vody, 100 g cibule, 70 g cukru, 10 g soli, sušenou papričku, celý pepř, bobkový list, hořčičné semínko

Popis přípravy

Kapra nakrájejte na menší kousky, osolte a obalte v trojobalu, tady v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance jako klasický řízek. Následně kousky kapra usmažte a nechte na papírové utěrce vychladnout.

V rendlíku svařte ocet, vodu, cukr, sůl, koření a nakrájenou cibuli a sušenou papričkou. Tímto lákem pak zalijte smažené kousky kapra vloženého do sklenice.
Nechte ryby tři až pět dní uležet a podávejte s nakládanou zeleninou.